Skal du på langtur?

Har du planer om å kjøre langt? Da bør du bruke tiden nå til å klargjøre bilen for en mest mulig behagelig og trygg tur.

110034166_m.jpg

Bilferie er både praktisk, rimelig og gir stor frihet. God planlegging er grunnlaget for en god ferie. Vi har samlet 8 tips som kan gjøre de lange kjøreturene litt hyggeligere både for passasjerer og bilen. 

1. Sørg for riktig væskebalanse 

Det er mye fokus på å drikke nok mens det er varmt, men det bør også tas som en sterk påminnelse om at også bilen trenger væsker. Sjekk både bremsevæske, motorolje, kjølevæske, girolje, og selvfølgelig spyleveske før du legger ut på tur. 

2. Vindusviskere

Sjekk om vindusviskerne må skiftes og kjøp et ekstra sett som du har i bilen. 

3. Hjul

Hjulene dine trenger pleie, og det å sørge for at de har riktig trykk er viktig på både lange og korte kjøreturer.

4. Vask og rens av deg selv

Det er både i disse tider, og til vanlig, greit å ha mulighet til å rengjøre hender og annet i bilen. Ta med hånddesinfeksjon og noen våtservietter for en rask vask. 

5. Nattkjørebriller

Når det blir mørkt er det vanskelig å få øynene til å omstille seg til lys fra andre biler, samt mørket rundt seg. I tillegg endrer synet seg med alderen, og øker dermed risikoen for ulykker. Som 60-åring har du mistet halvparten av nattsynet du hadde som 20-åring. Invester derfor i noen gode nattkjørebriller. 

6. Solbeskyttelse

Selv om vi selvfølgelig er veldig glad i solen, er det fint å ikke få alt i ansiktet inne i bilen. Har du barn i bilen kan det også være lurt med litt solskjerming. 

7. Dashboardkamera

Det er to gode grunner til å ha et godt kamera i bilen. Den første er at du faktisk kan dokumentere de utrolige kjøreturene, og det andre er at du vil ha film om noe skulle skje.

8. Skulle ulykken være ute

Det er mange fine veier i Norge, og noen som ikke er fullt så gode. Mange av veiene kan også til tider være litt øde. Skulle man derfor komme ut for noe man helst ikke vil så er det greit å ha litt utstyr tilgjengelig.

Et godt førstehjelpsskrin, noe å spise om man må vente, en god lommelykt, en nødlader og et godt pledd om kulda skulle sette inn er lurt å ha med seg i bilen.  

God bilferie!